Een NOW aanvragen kan zeer verstandig zijn als jij een stevig verlies hebt in de omzet de afgelopen tijd. Waarschijnlijk ben jij net als vele andere bedrijven getroffen door het coronavirus, waardoor je dacht personeel niet te kunnen betalen bijvoorbeeld. Maar wist jij wel dat er een regeling was voor het omzetverlies dat jij hebt geleden de afgelopen tijd? Het is namelijk mogelijk deze met de hulp van Blended.law aan te vragen. Je hoeft het niet alleen te doen en staat er al helemaal niet alleen voor, als jij dat niet wilt. Schakel dus gerust deze partij in, want hen kunnen jouw helpen met de aanvraag. Naast de hulp, kan er ook een berekening gemaakt worden. Wel zo handig, want ook jij wilt graag weten waar je aan toe bent en hoeveel jij terug kunt krijgen via de NOW. Wij vertellen je hoe het allemaal werkt!

Wanneer kun je een aanvraag doen?

Dat is een hele goede vraag, want dat is voor vele bedrijven best wel onbekend terrein. Je kunt een aanvraag voor de NOW indienen als jij minstens twintig procent verlies gedraaid hebt in de omzet. In de aanvraag zal men van Blended.law ook met jou bekijken of je al omzet verlies hebt en hoeveel dit zal zijn. Heb je op het moment dat jij een aanvraag in wilt dienen nog geen omzetverlies dan kijken ze met je mee vanaf wanneer dit wel het geval zal gaan zijn. Je kunt namelijk in het eerste kwartaal wel geen omzetverlies gehad hebben, maar het tweede kwartaal een omzetverlies van duizenden euro’s. In de regel is het zo dat hoe meer verlies je geleden hebt, des te meer je tegemoet gekomen zal gaan worden. Dat wil trouwens niet zeggen dat je blij moet zijn met het omzetverlies, daarnaast zijn misschien ook wel niet alle kosten volledig vergoed worden. Je kunt slechts een groot deel vergoed krijgen, maar je moet dan wel voldoen aan een aantal voorwaarden.

Blended.law is er voor al jouw vragen!

Je hebt misschien niet één vraag, maar je hebt waarschijnlijk wel tientallen vragen. Een voordeel, Blended.law wil hun klanten zo goed mogelijk helpen dus ook alle vragen beantwoorden. Maar hoe zit het nu met de hoogte van de NOW? Er wordt in ieder geval gekeken naar de omzet van een jaar, maar ook wordt er gekeken naar de getallen die de omzet hadden moeten zijn. Je krijgt niet het volledige bedrag van de tegemoetkoming op je rekening, want dat is met andere uitkeringen ook niet zo. Reken jezelf dus niet gelijk rijk, want alles wat er teveel betaald zou worden kan weer terug moeten. Daarom is het ook zo belangrijk om een realistische rekensom te maken over de omzet en het verlies dat jij hebt geleden. Wanneer alles afgerond is zal er ook nog een definitieve berekening gemaakt gaan worden, hierbij is het echt zeer verstandig hulp in te schakelen.