Tegenwoordig kun je het zo gek niet bedenken of het is wel online te vinden. Het voordeel is dan natuurlijk, dat je met een paar drukken op de knop direct een compleet overzicht hebt van wat je nu daadwerkelijk zoekt. Dat geldt ook voor het zoeken naar bepaalde vacatures. Zo kun je je voorstellen, dat wanneer jij als zoekterm ‘vacature controller’ intikt, er ineens tientallen resultaten naar voren, waaruit jij vervolgens rustig kunt kiezen. Dit was tot enkele jaren geleden logischerwijs natuurlijk volledig anders. Wel is het nadeel, dat je natuurlijk niet de enige bent die op die ene vacature controller solliciteert. Wees je er dus ook van bewust dat de kans op grote concurrentie aanwezig is. Toch blijft het een groot voordeel, welke voordelen er allemaal nog meer zijn bespreken we hier met je.

Ruim aanbod

Het eerst voordeel is natuurlijk het aanbod. Je kunt je voorstellen, dat wanneer je naar een bepaald uitzendbureau gaat, niet alle vacatures hier zichtbaar zijn. Bedrijven kiezen er natuurlijk voor om een vacature controller of monteur weg te zetten bij vaak één uitzendbureau. Dit zorgt ervoor, dat je wellicht bij het ene uitzendbureau juist net niet die ene vacature te zien krijgt, die je wel zoekt. Op het internet is dit natuurlijk anders. Zoek je dan op een bepaalde vacature, dan krijg je direct een overzicht van alle mogelijke opties die er voor die baan zijn. Uiteraard is het verstandig wel een gerenommeerd platform te bezoeken, zodat je zeker weet dat alles goed is. Op wr.nl kun je bijvoorbeeld in één oogopslag tientallen banen zien, die door middel van de zoekfilters die jij hebt toegepast overblijven. Zo weet je zeker dat je niets mist en kun je de eerste selectie gemakkelijk zelf maken. Zodat je vervolgens kritisch kunt gaan kijken wat wel of juist niet aansluit.

Vergelijken

Online is het natuurlijk een stuk makkelijker vergelijken, dan wanneer je met alle informatie die je hebt gehad uit een uitzendbureau loopt. Zo zal je zien dat je online allerlei verschillende extra opties hebt, die bij een uitzendbureau wellicht niet worden aangehaald. Logisch, want ze moeten het immers ook iedere keer uit het hoofd uitleggen. Online staat natuurlijk alles tot in detail geformuleerd, waardoor het vaak een stuk completer is en het beeld wat je krijg van een vacature vaak stukken beter is. Echter neemt het niet weg, dat het in bepaalde trajecten wel van belang is dat er ook persoonlijke aandacht aan je wordt geschonken. Niet iedereen is in de gelegenheid om dit online te kunnen doen. Daarnaast is er natuurlijk ook een grote groep met mensen met een beperking tot de arbeidsmarkt. Deze groep behoeft natuurlijk extra hulp bij het vinden van een baan. Deze mensen kun je natuurlijk niet zomaar aan hun lot overlaten.