Als werkgever of werknemer in een leidinggevende positie is het van belang om rekening te houden met de mensen die onder je werken. Dat wil zeggen dat je je best doet om de werkomgeving voor hen zo prettig mogelijk te maken. Door dit te doen zullen mensen die bij je in dienst zijn het prettig vinden om voor jou te werken. Je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om een koffieautomaat aan te schaffen voor op de werkvloer.

 

De productiviteit van je werknemers gaat omhoog

Wanneer je een koffieautomaat op de werkvloer hebt, is de kans groot dat veel mensen hier met alle plezier gebruik van willen maken. Dat komt doordat het heerlijk is om tijdens je werk te kunnen genieten van een heerlijke kop koffie. Vooral op kantoren of andere plekken waar mensen de hele dag stil zitten wordt over het algemeen veel koffie gedronken. Dat is ook niet gek aangezien dat voor veel mensen een van de weinige dingen is waarvoor zij tijdens het werk opstaan. Je kunt als werkgever een koffieautomaat kopen als je denkt dat dit een goed effect zal hebben op de productiviteit van je werknemers. De kans dat dit gebeurt is vrij groot aangezien mensen zich over het algemeen beter kunnen concentreren wanneer zij tussendoor af en toe bewegen. Daarnaast leveren mensen die tevreden zijn op hun werk over het algemeen beter werk dan mensen die dat niet zijn. Het is daarom een soort investering in de toekomst van je bedrijf om een koffieautomaat aan te schaffen. 

 

Sneller aan het werk in de ochtend

Als je een koffieautomaat hebt en je werknemers beginnen de dag met een kop koffie is de kans groot dat zij sneller aan het werk gaan dan wanneer zij geen koffie drinken. Dat komt doordat koffie cafeïne bevat. Deze stof zorgt ervoor dat je sneller wakker wordt waardoor je op de vroege morgen helderder na kunt denken. Dit is natuurlijk ideaal voor mensen die een kantoor hebben waar iedereen vroeg begint. Op deze manier kun je er namelijk voor zorgen dat je werknemers productiever gaan werken terwijl zij ook nog eens gelukkiger zijn op hun werk. Zij zullen door de aanschaf van de koffieautomaat meer het gevoel krijgen dat er aan hen wordt gedacht waardoor zij een betere band voelen met het bedrijf. Voor veel werknemers kan dit een goede reden zijn om een koffieautomaat aan te schaffen. 

 

Je kunt zelf genieten van heerlijke koffie

Het is ook voor jou als werkgever of leidinggevende fijn om een koffieautomaat te hebben. Je kunt hierdoor immers zelf ook genieten van een heerlijke flat white koffie. Voor jou heeft dit uiteraard dezelfde voordelen als voor je werknemers. Daarom is het voor mensen die van koffie houden zeker aan te raden om te investeren in een goede koffieautomaat. Eigenlijk heeft dit buiten het feit dat het geld kost om de automaat aan te schaffen enkel voordelen. Er zijn koffieautomaten in verschillende prijsklassen waardoor het ook voor bedrijven met een kleiner budget mogelijk is om een geschikte koffieautomaat te vinden.