Wat zijn de beste crypto apps in Nederland?

Ben je op zoek naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke app om te beleggen in cryptomunten? Gelukkig zijn er voldoende Nederlandse apps die je kunt gebruiken voor binnenlandse crypto exchange. Elke app heeft zo zijn eigen voor- en nadelen die wij graag voor je op een rij zetten. We hebben de volgende drie crypto apps geselecteerd op het aanbod, veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en kosten. 

1. Bitvavo: allround exchange

De nummer één van dit moment is Bitvavo. Je hebt vast wel eens van deze naam gehoord, want er wordt ook regelmatig reclame over gemaakt. Bitvavo biedt een binnenlandse crypto exchange met een overzichtelijke en praktische crypto app. Veel mensen vragen zich af: is Bitvavo betrouwbaar? Dit is een hele logische vraag, omdat niet alle cryptosystemen veilig zijn. Maar we kunnen vrij zeker stellen dat het systeem van Bitvavo en bijpassende app betrouwbaar zijn. Het bedrijf staat namelijk onder toezicht van De Nederlandsche Bank en heeft een inschrijving bij de Autoriteit Financiële Markten. Hierdoor kun je er vanuit gaan dat Bitvavo zijn zaken goed op orde heeft. 

2. BUX Crypto

De nummer twee van deze lijst is BUX Crypto. Dit is een aftakking van Bux Zero. Een van de belangrijkste redenen waarom BUX Crypto in deze lijst staat, is het commissievrij traden. Je betaalt dus altijd een vaste fee, afhankelijk van je inleg. Verwacht echter niet te veel poespas, want de app is heel simpel en praktisch ingericht. Bovendien is de exchange alleen via de app toegankelijk, maar je kunt de applicatie ook installeren op de computer of laptop. 

3. Binance

De derde crypto app in dit rijtje is Binance. Deze app biedt het grootste handelsvolume én het grootste aanbod aan cryptovaluta. Je kunt snel en gemakkelijk crypto kopen via de app, maar het duurt in sommige gevallen even voordat je helemaal snapt hoe het platform werkt. Dit komt namelijk door het grote aanbod en de geavanceerde opties op de app. Naast de uitgebreide app is er nu ook een speciaal platform gekomen voor crypto: Binance Lite. Hier koop je zonder commotie eenvoudig cryptomunten.