Het juiste cadeau vinden kan een heuse opgave zijn. Het gaat altijd om de gedachte erachter maar toch wil jij als cadeau-gever de juiste keuze maken. Een cadeau dat persoonlijk is, en wellicht ook praktisch is vaak waar mensen voor kiezen. Als de cadeau-krijger vaak zeurt dat de pennen vaak op raken of niet goed genoeg zijn, is een vulpen graveren een leuke optie. Hierbij geef je een cadeau dat lang mee kan gaan, maar ook persoonlijk is. Het is zelfs zo dat bij sommige bedrijven een aanschaf van dergelijk schrijfgerei de gravure zonder kosten er bij kan.

 

Van Ganzenveer tot Montblanc

Wat voor pen gaat dan de beste keuze zijn? Er zijn veel verschillende luxe merken die iedere schrijf-enthousiast blij kunnen maken. Zo heb je tegenwoordig pennen onder de merken Montblanc, Sailor en Visconti. Toch was het niet altijd zo dat pennen onder luxe merknamen werden verkocht onder de samenleving. Voor het grootste deel van de geschiedenis gebruikte men de ganzenveer pen. Deze veer werd dan gedoopt in inkt en zo gebruikt om te schrijven. Hier komt het woord pen ook vandaan. Pen betekende vroeger ‘schacht’ en was afgeleid van de Latijnse benaming voor veer: penna.

 

Iedereen Genieten van Parker Pennen

In 1888 kwam George S. Parker met zijn pennen bedrijf. Parker vond het vervelend dat pennen lekte, of kapot gingen en besloot het heft in eigen handen te nemen. Later, in 1894, brak hij door met zijn gepatenteerde vulpennen die niet lekte.  Tegenwoordig zijn Parker pennen door vele schrijvers een geliefd instrument. Binnen de Parker serie zijn er pennen die zo €400+ kunnen zijn. Voor de zuinigere schrijver zijn er ook goedkopere opties zoals de Parker Jotter pennen. Deze bal- en vulpennen kosten vaak minder dan €20. Zo kan iedereen genieten van hoogwaardig schrijfplezier.

 

Levenslang Genot van de Pennen van Cross

Een ander geliefd merk is Cross. De Cross Calais pen wordt onder andere veel verkocht. De pennen worden tegenwoordig zelfs gebruikt door Amerikaanse presidenten. Het bedrijf begon in de 19de met het omhulzen van pennen in zilver en goud. Later stapte ze over naar het zelf fabriceren van pennen en tegenwoordig zien wij Cross pennen als een bekend begrip in de schrijverswereld. De reden hiervoor is dat de pennen zijn gemaakt van exclusieve materialen. Maar waar Cross wellicht het meest voor geroemd is, is de levenslange garantie op de mechaniek van de pennen.

 

 

 

 

 

 

Het Verhaal van Waterman

En een ander merk wat veel betekent voor de schrijverswereld zijn Waterman pennen. Het begon in 1883 toen Lewis E. Waterman een contract wilde tekenen met een potentiële klant. Zijn vulpen haperde en lekte over het contract, daardoor moest Waterman terug naar zijn kantoor gaan om een nieuw document uit te printen. Toen hij terugkwam, was het te laat, zijn concurrent was hem voor en zijn moeite was voor niks. Door dit besloot hij het heft in eigen handen te nemen en maakte zijn eigen vulpen. De techniek die hierbij was toegepast werd later gebruikt als standaard bij andere vulpenmakers.