Bestel jij regelmatig iets via een webwinkel? Dan heb jij vast wel eens gezien dat je jouw bestelling kan afrekenen met AfterPay. Deze manier van internetbankieren is de afgelopen jaren gestegen in populariteit en wordt daardoor door steeds meer webwinkels geaccepteerd. Maar wat is AfterPay nou precies en wat zijn de voordelen ervan? In deze blog nemen wij deze betaalmethode onder de loep.

 

Geschiedenis van AfterPay

AfterPay bestaat sinds 2005 en is gespecialiseerd in online dienstverlening rondom achteraf betalen. Hiermee is AfterPay dus niets meer dan een betaalmethode. Dankzij dit bedrijf is het voor ontzettend veel mensen mogelijk om eerst het product te bekijken om vervolgens daarna pas te betalen. Na levering van het product kan je binnen 10 dagen betalen door een eenmalige machtiging, papieren of digitale acceptgiro. Dit laatste staat ook wel bekend als DigiAccept. AfterPay heeft het concept van deze digitale acceptgiro bedacht en wordt inmiddels door meerdere grote webwinkels apart gebruikt. Zo is het bij bijvoorbeeld Wehkamp mogelijk om alleen met DigiAccept te betalen.

 

Kosten

AfterPay zelf staat erom bekend dat het geen kosten en rente rekent. De webwinkels die AfterPay gebruiken als één van de vele betaalmethoden mogen echter wel transactiekosten rekenen. Deze kosten zijn altijd binnen de wettelijke norm. Het is voor webwinkels wel verplicht om de transactiekosten op hun website te vermelden. Zo weet jij altijd direct waar je aan toe bent als je voor AfterPay wilt kiezen. Daarnaast verschillen de transactiekosten enorm tussen webwinkels. Bij het ene bedrijf betaal je slechts €0,95, terwijl dit bij een ander bedrijf meer dan €1,25 kan zijn. Dit is geheel afhankelijk van de webwinkel waar je producten wilt kopen. Wil je liever geen transactiekosten betalen? Dan kan je altijd nog het beste voor iDEAL kiezen.

 

Koopverslaving niet mogelijk

Kies je ervoor om een bestelling te plaatsen met AfterPay? Dat is een uitstekende keuze aangezien je ruim de tijd krijgt om te betalen. Bij AfterPay moet je altijd binnen 10 dagen betalen. Lukt dit een keer niet? Dan is dit geen enkel probleem. Pas na twee maanden krijg je een aanmaning met daarin het verzoek om snel mogelijk te betalen. Mocht je hierna nog steeds niet betaald hebben, dan geeft AfterPay je strafpunten. Dit betekent dat je bij een volgende bestelling een minder hoog bestedingsbedrag hebt. Iedere webwinkel hanteert een ander bestedingsbedrag, waardoor het zomaar kan gebeuren dat je maximaal voor €25 mag bestellen. Gebeurt het te vaak dat een betaling te laat binnen is? Dan kan AfterPay ervoor kiezen om je account tijdelijk te blokkeren. Het is hierdoor niet meer mogelijk om nog achteraf te betalen bij verschillende webwinkels. Hiermee is AfterPay een redelijk soepele betaalmethode die zelfs samen met consumenten kijkt naar een passende oplossing wanneer de betalingstermijn is verstreken.

 

AfterPay is dus een nieuwe betaalmethode die niet alleen de digitale acceptgiro heeft bedacht, maar ook nog eens voorkomt dat mensen een koopverslaving krijgen. Bij AfterPay is het immers niet mogelijk om eindeloos bestellingen te plaatsen. Wanneer je een keer niet aan de betalingstermijn kan voldoen, dan is het bedrijf zelfs bereidt om samen naar een passende oplossing te kijken. Hiermee is AfterPay een stuk gemakkelijk in vergelijking met andere betaalmethoden.