Door middel van bepaalde verzekeringen kan je ervoor zorgen dat je minder geld kwijt bent voor bepaalde dingen. Ook zijn er een enkele verzekeringen verplicht als je bijvoorbeeld een auto hebt. Op deze manier ben je minder kwijt als je bijvoorbeeld een ongeluk krijgt of zelf veroorzaakt. Daarnaast heb je ook nog eens een zorgverzekering die je moet nemen in Nederland. Zo kan je ervoor zorgen dat je verzekerd bent voor bepaalde medische dingen en is dit van een groot belang. Niet in ieder land is dit het geval en ben je in sommige landen veel meer geld kwijt voor de juiste zorg. Zo kun je in Amerika wonen en kan het zijn dat je veel geld moet betalen voor bepaalde behandelingen. Echter is dit niet het geval in Nederland en kun je zelfs kiezen tussen verschillende aanbieders van een zorgverzekering. Op deze manier kan je een zorgverzekering vergelijken en kan je kiezen voor de goedkoopste, maar ook voor de aanbieder met de meeste kwaliteit. Een zorgverzekering vergelijken doe je op het internet en heb je verschillende websites waarbij je dit kan doen. Zo kan je op prijs filteren en kan je de zorgverzekering uitzoeken met de laagste premie zodat je minder geld kwijt bent.

Over jaren pas verplicht voor ZZP

Als je een Zzp’er bent zijn er ook verschillende verzekeringen waar je gebruik van kan maken. Zo kiezen veel Zzp’ers hier niet voor omdat dit soms veel geld kan kosten. Echter zijn er ook verzekeringen die over jaren pas verplicht voor ZZP zijn. De arbeidsongeschikt verzekering is hier onderdeel van en deze kan belangrijk zijn als je een Zzp’er bent. Zo kan het zijn dat je niet meer verder kan werken door bijvoorbeeld een gebroken arm en kan je door middel van deze verzekering alsnog een vergoeding krijgen. Deze is nog niet verplicht, maar er is een grote kans dat dit later alsnog ingevoerd wordt door de regering. Veel mensen en vooral Zzp’ers komen namelijk in de problemen doordat ze deze verzekering niet nemen. Deze Zzp’ers nemen liever het risico om op deze manier geld te besparen op bijvoorbeeld de premie van de verzekering.

Arbeidsongeschikt

Als je onder een werkgever werkt krijg je altijd een vergoeding als je arbeidsongeschikt raakt. Hiervoor ben je ook verzekerd en kan je als nog je loon krijgen en daarnaast een vergoeding. Als Zzp’er heb je dit niet en kan je hier natuurlijk wel voor kiezen. Op deze manier heb je financiële zekerheid en kom je nooit zonder geld te zitten. Zo kan het zijn dat je een schilder bent en je arm gebroken hebt. Op deze manier kan je natuurlijk niet meer door werken en kan een arbeidsongeschikt verzekering je ook goed op weg helpen met je probleem. —