Vroeger was contant geld de enige mogelijkheid om voor dingen te betalen. Tegenwoordig is dat wel anders. Je hebt nu verschillende mogelijkheden op het gebied van betalen. Het is bijvoorbeeld niet eens meer nodig om contant geld te hebben omdat je ook met een bankpas of creditcard kunt betalen. Nagenoeg iedereen heeft een bankpas, maar de creditcard is iets minder populair. Dat is toch gek aangezien dit veel voordelen heeft. 

 

Geld uitgeven wat je momenteel niet hebt

Een creditcard is vergelijkbaar met een ‘gewone’ bankpas, maar er is één groot verschil. Het is namelijk zo dat je met een creditcard geld uitgeeft wat je eigenlijk niet hebt. Bij een bankpas wordt het geld direct van je rekening afgeschreven, maar bij een creditcard is het ook als je geen geld op je rekening hebt mogelijk om geld uit te geven. Dit kan in sommige gevallen erg nuttig zijn, maar je moet er wel rekening mee houden dat de rekening later komt. Vooral ondernemers kunnen veel profijt hebben van het gebruik van een creditcard. Op die manier kunnen zij eenvoudig meer liquiditeit in hun bedrijf krijgen. Voor ondernemers is het dus aan te raden om op zoek te gaan naar een aanbieder van een goedkope creditcard

 

Andere voordelen van een creditcard

Het is ook fijn om een creditcard te hebben aangezien de aankopen die je met de creditcard doet in de meeste gevallen een tijd verzekerd zijn. Dit is ook erg gunstig voor mensen die veel bestellen op het internet. Als je een product bestelt wat niet binnenkomt, weet je in ieder geval zeker dat je je geld terugkrijgt. Verder is het in het buitenland handig om een creditcard te hebben. Een creditcard wordt namelijk op veel meer plekken geaccepteerd dan een Nederlandse bankpas. Mensen die vaak op reis zijn kunnen daarom maar beter een creditcard meenemen voor noodgevallen.