Je kent het misschien wel je hebt met spoed dat ene document nodig, maar kan hem maar niet terugvinden in je mailbox. Of je hebt een dringende vraag maar weet maar niet aan wie je hem moet stellen. Allemaal kleine problemen op de werkvloer die jouw productiviteit verminderen. Gelukkig zijn er tegenwoordig digitale werkplekken, die deze en nog veel mee problemen verhelpen, en van intra-communicatie jouw sterkste punt maken. 

Wat is een digitale werkplek? 

Een digitale werkplek is online platform waar jij en je werknemers digitaal samenkomen en alle tools locaties, culturen, vaardigheden en werkwijzen vinden die nodig zijn om optimaal te kunnen presteren. Een digitale werkplek verbindt alle mensen binnen de organisatie met elkaar. Zo kunnen alle individuen in de organisatie samenwerken en zaken met elkaar delen om de klant zo goed mogelijk te helpen. 

Enkele mogelijkheden van een digitale werkplek 

Een digitale werkplek biedt oneindig veel mogelijkheden om de productiviteit in jouw bedrijf te verhogen. Doordat een digitale werkplek compleet aan te passen is, kun je de digitale werkplek compleet afstellen op de werkwijze en cultuur van jouw organisatie. Zo kun je precies die elementen toevoegen die jouw organisatie nodig heeft om optimaal te kunnen presteren. Hieronder slechts het topje van de ijsberg van de dingen waarmee een digitale werkplek jou kan helpen: 

De dag goed beginnen 

Een digitale werkplek biedt je de mogelijkheid om al het belangrijke nieuws direct te delen met alle mensen die dit nieuws aan gaat. Doordat bij het openen van de digitale werkplek het nieuws direct getoond kan worden aan je werknemers, beginnen zij hun dag goed beginnen en direct het laatste nieuws binnen de organisatie hebben zonder aan het begin van de dag vele verschillende mailtjes hier over moeten lezen. 

Office 365 koppeling 

Niet alleen is het mogelijk om in deze online werkplek het laatste nieuws te delen met de organisatie. Om alle relevante documenten, informatie en afspraken te delen met je collega’s. Niet alleen kun je documenten die je wilt uploaden naar het digitale platform, je kunt ook Microsoft office 365 koppelen aan de online werkomgeving. Zo kan iedereen altijd bij alle documenten, informatie en agenda’s die hij nodig heeft. Uiteraard kun je ook per bestand instellen voor wie deze zichtbaar zijn. 

Koppelen aan klanten 

Verder is het ook een optie om je digitale werkplek te koppelen aan een online klantvolgsysteem.  Een klantvolgsysteem combineert alle gesprekken die klanten met jou via verschillende systemen hebben en toont deze op één overzichtelijke plek. Hierdoor heb je dus alles wat je nodig hebt om je klant zo’n goed mogelijk service te geven op één plek.